Hiihtoputket Suomessa

Hiihtäminen on ympärivuotinen harrastus.

Hiihtäminen on oiva urheilulaji, jota voi nykyisin harrastaa jopa ympäri vuoden. Useat hiihtoputket Suomessa tarjoavat puitteet hiihtämiseen jopa kesäisin, joten hiihtämään pääsee kelistä ja vuodenajasta riippumatta. Tavanomaisesti hiihtoputkessa ilman ja lumen lämpötila on muutaman pakkasasteen. Maailman ensimmäinen hiihtoputki rakennettiin Vuokattiin jo vuonna 1998 ja kyseinen hiihtoputki onkin erittäin suosittu. Hiihtoputkia löytyy myös Helsingistä, Leppävirralta, Paimiosta, Uudestakaupungista ja Jämijärveltä.

Hiihtoputket Suomessa

Suomen vanhin hiihtoputki sijaitsee Vuokatissa. Se on 1160 metriä pitkä, joten edestakaista hiihtomatkaa tulee noin 2320 metriä. Vuokatti on ympäristönä mielenkiintoinen tarjoten mahdollisuuden moneen muuhunkin kesä- ja talviurheilulajiin. Toinen Suomen merkittävimpiä hiihtoputkia on Leppävirralla. Se on kallion sisään louhittu tunneli, mikä tekee paikasta jo varsin vaikuttavan itsessään. Hiihtolatua siellä on 1500 metriä.

hiihto on monelle suomalaiselle rakas harrastus ja sen monipuolisuus tekee siitä myös erittäin tehokkaan kuntoilulajin. Talven hiihtokelien jälkeen hiihtoa voi halutessaan harrastaa hiihtoputkissa, jotka ovat myös lajin ammattilaisten suuressa suosiossa. Hiihtoputket ovat myös ratkaisu leutojen talvien tuomaan vähälumisuuteen ja sitä myötä hiihtomaastojen puutteeseen joillakin alueilla Suomessa.

Hiihtämistä ympäri vuoden

Enää hiihtäminen ei ole sidottu talveen vaan hiihtää voi ympäri vuoden olipa sitten harrastaja tai kilpaurheilija. Suurin osa hiihtoputkista sijaitsee eteläisemmässä Suomessa, missä lunta ei välttämättä talvisin riitä hiihtoladuille asti. Hiihtoputket tarjoavatkin erinomaiset puitteet hiihdolle ja niiden ympäriltä löytyy usein muutakin urheilutarjontaa.

Avainsanat: